Vrijwilligers krijgen ‘doeduiten’ subsidie van Het Krachtlokaal

Steun uit de hele gemeente!

Veel Zevenaarders dragen Landgoed Huis Sevenaer een warm hart toe, maar meer steun is welkom. Daarom deed Martien samen met de vrijwilligers van het landgoed een DoeDuiten aanvraag bij Het Krachtlokaal voor het werven van nieuwe vrijwilligers. De ambities zijn groot. Martien:

“We willen dit jaar liefst vijftien nieuwe vrijwilligers. En in de gemeente Zevenaar bekendheid geven aan de mogelijkheden voor mensen zelf om duurzamer met onze voedselketen om te gaan. Dat doen we door tuinbouwproducten te verkopen en excursies, lezingen en workshops te organiseren. Met als inspiratiebron het gedachtengoed van de laatste eigenaar en bewoner van het landgoed: Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer, een pionier op het gebied van biologische landbouw. Dat het dit jaar precies 100 jaar geleden is dat hij geboren werd, grijpen we ook aan voor het geven van een extra impuls.”

 

Lees hieronder het leuke artikel over onze aanvraag in het magazine WATT van Het Krachtlokaal.

Gerelateerde berichten

Huis Sevenaer winter

LandGoed Info – nov ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tuinderij Landgoed Huis Sevenaer

LandGoed Info – aug ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Mc cormick W9

De zware trekker van de jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer

In 1947 werd de Jonkheer van Nispen eigenaar van huis Sevenaer en was daarom die tijd ook op zoek naar een trekker waarmee hij zijn landerijen kon bewerken. Hij reisde af naar Den Haag naar het rijksbureau voor metalen waar trekkers te koop zouden zijn.