Vacature: Ondernemende tuinder(s)

Heb jij ervaring als tuinder en ben je op zoek naar een mooie uitdaging?

Landgoed Huis Sevenaer is een historische kasteelboerderij in hartje Zevenaar. Met een boerenbedrijf dat bestaat uit een tuinderij (inclusief oude moestuin) akkerbouw en veeteelt. En dat alles in eigen beheer. Het boerenbedrijf is een biologisch bedrijf naar het ideaal van de Jonkheer van Nispen van Sevenaer. De jonkheer heeft de zogenaamde geïntegreerde teeltmethode ontwikkeld. Dit is te omschrijven als donkergroene biologische landbouw met bijzondere aandacht voor de bodem, natuurlijke flora en biodiversiteit in het algemeen.

De tuinderij omvat ca. 2 ha lichte klei, met mogelijke uitbreiding. Op een ander deel van het Landgoed is een oude moestuin aanwezig, waar momenteel de vrijwilligers onder begeleiding het beheer uitvoeren. De producten worden verkocht aan Restaurant Eet-Lokaal, via groenteabonnementen en in 2019 de weer te starten eigen winkel. Na 2-3 jaar in loondienst is het mogelijk om met het Landgoed een gezamenlijk bedrijf te starten op het gebied van de tuinderij. Nadrukkelijk staan wij open voor een tuindersechtpaar, waar beiden in het bedrijf actief zijn.

Taakomschrijving Tuinder:
– Maken teeltplan;
– Bestellen van benodigde zaden en andere zaken;
– Activiteiten van klaarmaken van de grond tot oogsten van de producten;
– Verzorging van tractoren en alle gereedschappen;
– Meehelpen met opzetten winkel en helpen bij verkoop;
– Communicatie met vrijwilligers, klanten en andere belangstellenden over de tuinderij en breder het Landgoed;
– Als de koeien van het Landgoed op stal staan meehelpen in de verzorging; de verzorging is een taak van de veehouder, maar in de winter is (beperkte) hulp gewenst;
– Is bereid om volgens de principes van biologische landbouw te werken zoals die gelden bij Landgoed Huis Sevenaer.

Kernmerken tuinder:
– Je bent een ondernemende en communicatieve tuinder
– Je hebt geen 9-5 mentaliteit
– Je bent zuinig op de natuur en op materialen
– Je vraagt actief naar de achtergrond van zaken op het Landgoed
– Je bent commercieel ingesteld en weet mensen aan je te binden

Welke kennis is nodig?
– Je hebt ervaring als (biologische) tuinder / komt uit een tuindersfamilie
– Je hebt een HBO achtergrond op het gebied van tuinbouw en weet wat biologische landbouw behelst of je hebt een MBO opleiding en veel ervaring op de voorgenoemde gebieden.

Vergoeding
De vergoeding bestaat uit drie onderdelen. Naast een vast laag salaris is er een percentage van de omzet van de tuinderij en een percentage van de winst op ingekochte producten. Hoe groter het succes van tuinderij en winkel, hoe hoger de vergoeding. Dit werken we graag samen met de
kandidaat verder uit.

Interesse?
Dan nodigen wij jou van harte uit te reageren. Dit kan je doen door een onderbouwde mail te sturen naar: moc.reanevessiuh@faarged.h.
Twijfel je of je geschikt bent gezien de breedte van de functie, neem dan contact op en kijken we samen of deze functie bij jou past.