UNIEKE EXPOSITIE
komt terug naar ons landgoed!

Een half jaar lang, van april t/m 20 september 2020, te zien in restaurant Eet-Lokaal. De overweldigende belangstelling voor de kunstexpositie “Vreugdevolle inspiratie” in november 2019 overtrof onze dromen. Maar liefst 700 mensen kwamen op twee middagen naar de expositie van de werken in het Liemers Museum. Een diversiteit aan werken, gemaakt door 31 kunstenaars, die vreugdevol geïnspireerd zijn. Allen in liefde verbonden met het verhaal van Landgoed Huis Sevenaer.

Het evenement

Het begon in september 2019 met onze oproep aan kunstenaars mee te doen aan het kunstevenement “vreugdevolle inspiratie”. Gevolgd door een dankbare inspiratiedag.  Dwalend over het landgoed hebben de deelnemers hun ideeën gevormd voor het maken van een kunstwerk. Vier weken hebben de kunstenaars de tijd gehad om met de opgedane inspiratie van het landgoed hun eigen unieke kunstwerk te maken. En wat hebben ze dat geweldig gedaan. Ieder afzonderlijk en samen een fantastisch geheel. 23 November was de dag van de presentatie én het weekend van de expositie die geopend werd door burgemeester Lucien van Riswijk en Joyce van Katwijk. De overweldigende belangstelling was een groot compliment aan alle deelnemers. Met hun creativiteit en bevlogenheid hebben ze Landgoed Huis Sevenaer op een bijzondere wijze verbeeld.

Video

Radio Mozaïek heeft de dagen op beeld vastgelegd. Leuk om terug te blikken en er even bij te kunnen zijn.

Facebook

Iedere week zal op Facebook één kunstwerk worden belicht. Lees wat de kunstenaar inspireerde en de verbondenheid op onze Facebook-pagina.

Expositie

Vanaf april zijn de werken te zien bij restaurant Eet-Lokaal: gevestigd in een van de panden van het landgoed. De expositie wordt afgesloten in het weekend van het 3-OeverFestival op 20 september.

Gerelateerde berichten

Huis Sevenaer winter

LandGoed Info – nov ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tuinderij Landgoed Huis Sevenaer

LandGoed Info – aug ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Mc cormick W9

De zware trekker van de jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer

In 1947 werd de Jonkheer van Nispen eigenaar van huis Sevenaer en was daarom die tijd ook op zoek naar een trekker waarmee hij zijn landerijen kon bewerken. Hij reisde af naar Den Haag naar het rijksbureau voor metalen waar trekkers te koop zouden zijn.