Skip to content

Uitbreiding samenwerking Kunstwerk en landgoed Huis Sevenaer

Zowel Kunstwerk! als Landgoed Huis Sevenaer nemen graag de rol op zich van sociale verbinder.

Zevenaar Post 25-09-19 (foto PR)

Kunstwerk! en Landgoed Huis Sevenaer starten een nieuw project Nieuw licht op oude stadsgeschiedenis. De Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar levert hier ook een bijdrage aan. Hier is gezamenlijk een subsidieaanvraag voor ingediend en deze is gehonoreerd.

In het verleden was er al een samenwerking met onder andere het Liemers Museum, een lezing over de familie van Nispen van Sevenaer en ook cursisten van de Volksuniversiteit hebben op het landgoed mogen schilderen.

Samenwerking

Landgoed Huis Sevenaer was de afgelopen decennia, net als nu, niet vrij toegankelijk. Daardoor is het landgoed en zijn natuurwaarden er nog, maar hoewel veel bewoners van Zevenaar wel van het bestaan weten, kennen ze het verhaal van het landgoed nauwelijks. “Dat is jammer, hier willen we verandering in brengen”, aldus Anja van Norel, directeur van Landgoed Huis Sevenaer. Zowel Kunstwerk! als Landgoed Huis Sevenaer nemen graag de rol op zich van sociale verbinder. “Er is nadrukkelijk gekozen om met dit project de samenwerking met Kunstwerk! Liemers Museum aan te gaan, om zo een inhoudelijk breder beeld voor het publiek te kunnen schetsen.”

Activiteiten

Er komen activiteiten om de inwoners van Zevenaar en de Liemers kennis te laten maken met de stadse geschiedenis van Zevenaar en wat daar nu nog van te zien en te beleven is. In samenwerking met Kunstwerk! wordt gewerkt aan een reeks van tentoonstellingen over het landgoed in HAL12. Daarnaast komen er stadswandelingen waar de geschiedenis van de burcht Sevenaer en kasteel Sevenaer de basis vormen.

Honderdste geboortedag

Er wordt ook samengewerkt bij andere activiteiten die worden gehouden in het kader van de honderdste geboortedag van jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer. Hiermee dragen beide partijen gezamenlijk bij aan de instandhouding van de bijzondere verhalen en geschiedenis van het roemrijke Landgoed Huis Sevenaer. Deze activiteiten zullen vanaf januari 2020 gestalte gaan krijgen. Hierover wordt het publiek eind van het jaar geïnformeerd. Beide partijen zijn verheugd met de intensivering van de samenwerking en kijken uit naar dit nieuwe project.

Gerelateerde berichten

premiere alles met elkaar verbonden

Premiere film “Alles met elkaar verbonden”

Op 20 februari 2021 is de nieuwe film over Landgoed Huis Sevenaer “Alles met elkaar verbonden” tijdens een zeer geslaagd online evenement vanuit het Musiater in Zevenaar in première gegaan.

Tuinderij Huis Sevenaer

Koop Zevenaarse waar, dan helpen wij elkaar!

Groenten, lokaal geteeld met zorg voor de aarde, beter voor mens en milieu én verser dan vers. Neem de proef op de som. Bezoek op vrijdag of zaterdagochtend de groentekraam in de moestuin van Landgoed Huis Sevenaer en ontdek het verschil.

X