Search
Close this search box.

Timmermanswerkplaats, Markt 29

Rijksmonument

De bouwdatum van dit jongste gebouw aan deze zijde van de straat is onbekend. Van 1890 tot 1922 hebben de marechaussee en de politie gebruik gemaakt van dit pand. Rechtsachter in het pand waren twee cellen voor arrestanten. Vóór in het pand was in die periode de paardenstal.

Van 1945 tot 1960 werd het door aannemersbedrijf Folker & Smit gebruikt als timmermanswerkplaats, vandaar de naam. Daarna diende het achterste deel als kippenschuur en de voorkant was opslagruimte. Vanaf de jaren ’80 tot aan de restauratie in 2018 werd het hele pand gebruikt als toonzaal voor de meubelstoffeerderij Kusters-Knol. In het gerestaureerde pand is nu een winkel gevestigd.

 

Huidige bestemming: woonwinkel LOT Lifestyle

Vanaf oktober 2019 is de woonwinkel van LOT Lifestyle gevestigd aan de Markt 29 (Wittenburgstraat) te Zevenaar. Een ruimte waar verrassende woonaccessoires, meubels, dameskleding en originele kadootjes naadloos overlopen in de inspirerende ontwerpstudio. Het assortiment van de winkel bestaat uit goede basics voor je interieur, gemixt met verrassende items. Alles is in iedere stijl te combineren, zodat je nooit een miskoop doet! Bekende merken worden afgewisseld met onbekende merken en handgemaakte artikelen. Wekelijks zijn er nieuwe items in de winkel te vinden, dus het is zeer de moeite waard regelmatig binnen te lopen. In de ontwerpstudio kun je terecht voor interieuradvies en is prachtige verf en behang te koop. Een assortiment wat is samengesteld vanuit intuïtie en liefde voor kleuren en materialen. De persoonlijke sfeer en service, aandacht voor jou als klant en plezier en passie voor interieur en styling is wat LOT Lifestyle anders maakt dan andere winkels.

Gerelateerde berichten

Moestuin Deelhoven LHS

Moestuin Deelhoven

Jhr. Jan A.C.A. van Nispen van Sevenaer kocht het huis Deelinghoven/Deelenhoven in 1824. Het huis was oud en werd afgebroken. De jonkheer stelde een deel van de grond ter beschikking voor de bouw van een Rooms-katholieke jongensschool. De rest van de grond werd behouden als moestuin en behield de naam Deelhoven.

Markt 33 LHS

Markt 33

Dit pand is oorspronkelijk gebruikt als paardenstal, van 1890 tot 1922 ook door de marechaussee die toen op Markt 31 gevestigd was.

Marechausseekazerne LHS

Marechausseekazerne, Markt 31

Van begin 17e tot de 19e eeuw was dit een dienstwoning genoemd ‘Het Richtershuis’. Vermoedelijk woonde er iemand die rechten gestudeerd had en rechter of bestuurder was.

Pastorie LHS

Pastorie, Markt 27

Het gebouw stamt waarschijnlijk uit begin 15e eeuw, wat aan het metselwerk van een binnenmuur is af te leiden. In de 17e eeuw is het ingrijpend verbouwd en in de 18e eeuw zijn er nieuwe vensters uitgehouwen. In de 19e eeuw is de kapconstructie (verlaagd) aangepast bij het verhogen van de voorgevel.