Skip to content

Nieuwe tuinders aan de slag

We zijn enorm verheugd dat we de vacature voor een nieuwe tuinder ingevuld hebben gekregen. Vanaf 1 januari 2020 organiseren Monie Peters en Floor van den Born met z’n tweeën de tuinderij aan de Babberichseweg en de moestuin Deelhoven. Omdat ze allebei hun eigen ervaring en kwaliteiten hebben zal het accent van hun werkzaamheden verschillen. Ze stellen zich graag even aan u voor.

Monie Peters

Monie komt uit de regio (Gendt) en heeft veel ervaring met ecologisch boeren. Na haar opleiding aan de Rijksmiddelbare Tuinschool heeft ze gewerkt op een ecologische boerderij in Beers en een biologisch dynamische boerderij in Groesbeek. Bij de laatste heeft ze veel gewerkt met groentepakketten. In een heemtuin in Arnhem heeft ze ervaring opgedaan als hovenier in het onderhoud en beheer van de natuur en de boerderij. Toen ze daar de kans kreeg zich ook met de moestuin bezig te houden merkte ze dat daar toch haar grote liefde lag. Precies op dat moment kwam de vacature van Huis Sevenaer voorbij.… Monie ziet er enorm naar uit om op ons landgoed haar grootste passie te kunnen uitoefenen: groente telen. Ze is vier dagen per week op het landgoed aanwezig.

Floor van den Born

Floor komt uit het westen (Amsterdam) en heeft net als Monie een passie voor ecologisch tuinieren. Ze volgt momenteel de opleiding biodynamische landbouw aan de Warmonderhof in Dronten. In het verleden heeft ze culturele antropologie en organisatiewetenschappen gestudeerd. De afgelopen 13 jaar heeft ze als wetenschapper op universiteiten gewerkt. Wat haar aantrok in de vacature was de mix aan gevraagde kwaliteiten: “out of the box” denken met respect voor cultureel erfgoed. De precieze taakverdeling zal het komend jaar duidelijk worden maar voor Floor zal het accent meer op het ondernemerschap liggen, waaronder het vergroten van de directe afzetmarkt, terwijl Monie zich vooral gaat richten op de kwaliteit van de groente en het fruit. Floor is onlangs naar Arnhem verhuisd en zal drie dagen per week op het landgoed aanwezig zijn.

We wensen Monie en Floor een mooie en vruchtbare toekomst op het landgoed!

Gerelateerde berichten

Tuinderij Huis Sevenaer

Koop Zevenaarse waar, dan helpen wij elkaar!

Groenten, lokaal geteeld met zorg voor de aarde, beter voor mens en milieu én verser dan vers. Neem de proef op de som. Bezoek op vrijdag of zaterdagochtend de groentekraam in de moestuin van Landgoed Huis Sevenaer en ontdek het verschil.

X