Onze landgoed producten

Duurzaam smaakvol en de lekkerste biologische groentes en fruit.

Verkoop landgoed producten

Voor de verkoop van Landgoedproducten kunt u terecht bij onze Moestuin Deelhoven (navigeren op Markt 33, Zevenaar).

Iedere woensdag en vrijdag van 12.00-16.00 uur geopend.

Een selectie van onze landgoed producten is ook online verkrijgbaar via Puurland. Het Landgoed zelf is niet vrij toegankelijk. Om het Landgoed te bezichtigen verwijzen wij u graag naar onze historische eco-excursies.

Groenten, kruiden, fruit en appelsap

Veel van ons aanbod wordt speciaal voor u geoogst, verser kan niet! Wij verkopen o.a. aardbeien, rabarber, verschillende soorten bessen, kruiden, aardappelen, andijvie, bieten, bloemkool, groene asperges, knoflook, knolselderij, palmkool, paprika, pastinaak, peulen, pompoenen, rode kool, rucola, schorseneer, spinazie, spitskool tomaten, tuinbonen, ui en veldsla. Ook hebben we veel verschillende thee- en keukenkruiden, zowel vers als op pot. Onze boomgaarden leveren heerlijke appels, waarvan van een deel sap wordt geperst. Er staan verschillende oudere rassen zoals Goudrenet, Bellefleur, Notarisappel, Cox en Ingrid Marie (de moeder van de bekende Elstar). De appels zijn in het najaar vers te koop en jaarrond als sap. In Deelhoven staan, naast de appels, ook een aantal lekkere handperen, een paar pruimenbomen en een heerlijke perzik. Hou het seizoen dus in de gaten!

Rundvlees

De koeien op het landgoed worden met veel aandacht, rust en ruimte gehouden. Het vlees van onze Piëmontese koeien is geweldig mals en smaakvol en wordt exclusief geleverd aan restaurant Eet-Lokaal.

Gras en granen

Op de akkers van het landgoed worden gras en granen geteeld als veevoeder. Het stro wordt ’s winters gebruikt in de stal, zodat de dieren schoon en zacht liggen.

Abonnement op onze wintergroentepakketten

Elke dag verse biologische groente op tafel met ons gevarieerde groentepakket: hoe leuk en lekker is dat! Op moestuin Deelhoven telen we samen met onze vrijwilligers heel veel soorten groente en (zacht)fruit. Dit doen wij op biologische wijze, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. We voeden de bodem met stalmest van onze eigen koeien en onze eigen compost. Van maart t/m oktober levert de moestuin een grote diversiteit groente, die we aanvullen met producten van onze grote Tuinderij. 

In de wintermaanden (december t/m maart) bieden wij in samenwerking met De Horsterhof een wintergroentepakket aan. Dit pakket kun je 1x in de 2 weken ophalen: je ontvangt dan een dubbele hoeveelheid t.o.v. de wekelijkse pakketten. Wintergroenten zijn vaak lang te bewaren; ze worden dan ook bewaargroenten genoemd.

Met een abonnement op het groentepakket eet je een gevarieerde biologische groente, steun je het Landgoed en werken we samen aan een gezonde wereld.

Een wintergroentepakket op maat

Er zijn verschillende groentepakketten:

  • Groentepakket Klein met 8 soorten groenten: € 50,60 per maand (€ 11,50 op weekbasis)
  • Groentepakket Middel met 9 soorten groenten: € 66,00 euro per maand (€ 15,00 op weekbasis)
  • Groentepakket Groot met 10 soorten groenten: € 81,40 per maand (€ 18,50 op weekbasis)

Extra:

  • Biologische eieren 6 stuks € 3,75 (€ 16,50 per maand)

In de winterperiode bieden wij geen fruittassen aan, omdat er in deze periode onvoldoende diversiteit aan (regionaal) fruit beschikbaar is.

Ophaalmoment en ophaaldata

Het wintergroentepakketten is 1x per 2 weken op te halen. De pakketten zijn veelal gevuld met winterse bewaargroente en je ontvangt dan ook een dubbele hoeveelheid (t.o.v. de wekelijkse pakketten).

De pakketten kunnen op woensdagmiddag van 12.00 – 16.00 uur opgehaald worden bij onze groentekraam op onze moestuin. Mocht dit ophaalmoment jou echt niet uitkomen, dan kunnen we kijken of we wat anders kunnen bedenken. In de winterperiode is het thuisbezorgen van pakketten helaas niet mogelijk. Je mag uiteraard ook iemand anders vragen om jouw pakket op te halen.

De ophaaldata zijn 7 december, 21 december, 11 januari, 25 januari, 8 februari, 22 februari, 8 maart en 22 maart. Vanaf april verwachten wij weer wekelijks groentepakketten te kunnen aanbieden.

  • Door het aangaan van een abonnement op een groentepakket verbind je je in principe voor het winterseizoen (december t/m maart) aan de oogst. Dit is uiteraard niet verplicht, maar het stelt ons in staat om te zorgen voor een gezonde en gevarieerde teelt, en een duurzame werkwijze.
  • Een proefabonnement is mogelijk, de eerste maand kun je kijken hoe het bevalt. Daarna is het abonnement altijd maandelijks, per hele maand, opzegbaar. Voorbeeld: je bent in december met het pakket gestart. Vervolgens besluit je in de eerste week van februari dat je het pakket wilt stopzetten, dan gaat de opzegging in per maart. In februari ontvang je dan nog groentepakketten.
  • Je betaalt per maand via automatische incasso. Wij incasseren rond de 20e van de maand.
  • Voor vragen kun je ons benaderen via ln.reanevessiuh@niutseom

Ja, ik wil graag een abonnement op een of meerdere pakketten

Vul onderstaand aanmeldformulier in en verstuur het via de button ‘Aanmelden’ onderaan dit formulier. Zodra we je aanmelding binnen hebben, nemen we even contact met je op om het abonnement te bevestigen en uit te leggen waar en vanaf wanneer je het groentepakket kunt afhalen.

 


Machtiging tot wederopzegging


Overzicht inhoud vorige groente- en fruitpakketten

Groente- en fruitpakketten week 42

Deze week in onze pakketten – week 42 U krijgt deze week een echt groentepakket: een goedgevuld pakket met vele tinten groen. Klein groentepakket (2 personen):aardappelen, savooiekool, veldsla, spitskool en

Lees verder »