Landgoed licht mysterieuze sluier op

Landgoed Huis Sevenaer is altijd een gesloten en volgens sommigen een mysterieus bolwerk geweest. De laatste jaren wordt er aan het landgoed steeds meer bekendheid gegeven door de interactie met de bevolking te bevorderen. Onder andere door het houden van de traditionele open dag. Deze vindt dit aanstaande zaterdag, 22 juni, plaats van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdens de open dag zullen de poorten van de moestuin Deelhoven en het landgoed, grenzend aan de Wittenburgstraat, wagenwijd opengaan voor publiek. “We vinden het namelijk belangrijk om iedereen, vooral kinderen, te laten zien waar de groenten op je bord vandaan komen. Moet je die kroppen andijvie eens zien. Die zijn toch fantastisch”, glundert Martien Opthof, coördinator excursies. “Die groenten zijn allemaal biologisch, onbespoten en seizoensafhankelijk geteeld geheel volgens de methode van wijlen jonkheer Huub van Nispen. Zij zijn bestemd voor de wekelijkse verkoop op vrijdagmorgen van 11.00 uur tot 15.00 uur. Tevens zijn wij hofleverancier van het Eet-Lokaal.

Tijdens de open dag bestaat de mogelijkheid aan een korte rondleiding deel te nemen en het Eet-Lokaal en Bed & Breakfast Huis Sevenaer te bezoeken.

Voor de kinderen hebben we op de deel bij de koeienstal van het landgoed activiteiten georganiseerd, zoals tekenen, schilderen en kleuren. Hoe leuk is het om je te verkleden en dat papa en mama je als echte jonkvrouw of jonkheer op de foto zet met een heus kasteel op de achtergrond.”

Samenwerking

Niet alleen wil Landgoed Huis Sevenaer zich van haar mysterieuze sluier ontdoen en haar bekendheid vergroten door onder andere het geven van excursies. Tevens zoekt zij naar verbinding. Een goed voorbeeld is de aanstaande open dag die samenvalt met het Open Tuinen Weekend van Groei & Bloei en de eerste streekmarkt op het Raadhuisplein. “Wij hebben hierin de samenwerking gezocht. Waarom versplinteren als we elkaar alleen maar kunnen versterken?” Ook de honderdste verjaardag van de jonkheer (29 mei 1919, red.) wordt aangegrepen om een jaar lang een aantal activiteiten te ontplooien. “Er wordt geschreven aan een boek over het landgoed. Er wordt gewerkt aan een film en er zijn lezingen in aantocht. Daarnaast willen we een creatieve cyclus op poten zetten, waarin we kunstenaars de gelegenheid bieden zich creatief te uiten met als inspiratiebron het landgoed en de visie van de jonkheer.”

Sociaal verbinder

Het landgoed heeft tevens een visie voor de toekomst ontwikkeld. Eén van de pijlers waar die toekomst op rust is sociaal verbinder te willen zijn en met name kinderen in contact te brengen met de natuur. “Mensen die de handen uit de mouwen willen steken, zijn bij ons van harte welkom.”

Bron: Zevenaar Post

Gerelateerde berichten

Huis Sevenaer winter

LandGoed Info – nov ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tuinderij Landgoed Huis Sevenaer

LandGoed Info – aug ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Mc cormick W9

De zware trekker van de jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer

In 1947 werd de Jonkheer van Nispen eigenaar van huis Sevenaer en was daarom die tijd ook op zoek naar een trekker waarmee hij zijn landerijen kon bewerken. Hij reisde af naar Den Haag naar het rijksbureau voor metalen waar trekkers te koop zouden zijn.