Koop Zevenaarse waar, dan helpen wij elkaar!

Groenten, lokaal geteeld met zorg voor de aarde, beter voor mens en milieu én verser dan vers.

De Liemers Helemaal Goed Courant 20-05-20 (foto Olaf Klaassen)

Neem de proef op de som. Bezoek op vrijdag of zaterdagochtend de groentekraam in de moestuin van Landgoed Huis Sevenaer en ontdek het verschil.

100% Biologisch

“Sinds vorige week zijn we weer open”, vertellen Monie Peters en Floor van den Born, de tuinders van het landgoed. “Daarnaast staan we elke laatste vrijdag van de maand op de weekmarkt op het Raadhuisplein, te beginnen op 29 mei.” De twee verbouwen groenten zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen op het landgoed, met respect voor de natuur, het bodemleven en de aarde: honderd procent biologisch. Geheel in de geest van Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer, tot 2012 eigenaar van het landgoed.

Lokaal

Dat op het landgoed al tientallen jaren biologische landbouw en veeteelt wordt bedreven is best bijzonder in een wereld die gewend is dat het rundvlees uit Amerika komt, de tomaten uit Spanje en de sperziebonen uit Zuid-Afrika. Floor: “De jonkheer zei lang geleden al ‘Koop Zevenaarse waar, dan helpen wij elkaar.’ Hij was zijn tijd ver vooruit met zijn gedachtegoed. Want wat zien we nu? Gezonde voeding is iets wat momenteel door Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Nederlandse overheid en veel mensen wordt
gepropageerd. In verband met COVID-19 blijkt nu meer dan ooit hoe belangrijk het is om goede en gezonde voeding voor handen te hebben.

Wekelijks groentepakket

Landgoed Huis Sevenaer doet niets liever dan haar lokaal geproduceerde groenten en vlees met de lokale gemeenschap delen.” Aardbeien, bessen, rabarber, asperges, kruiden, verse groenten. Het aanbod verschilt van week tot week, afhankelijk van het seizoen. De boomgaarden leveren pruimen, peren, perziken en appels van verschillende rassen. Wie structureel verzekerd wil zijn van verse groenten kan zich abonneren op wekelijkse groentepakketten van één tot en met vier personen. Floor: “Aanmelden kan via e-mail tuinderij@https://www.huissevenaer.nl. In overleg met de klant kunnen we de pakketten zelfs in de buurt afleveren.”

Gerelateerde berichten

Huis Sevenaer winter

LandGoed Info – nov ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tuinderij Landgoed Huis Sevenaer

LandGoed Info – aug ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Mc cormick W9

De zware trekker van de jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer

In 1947 werd de Jonkheer van Nispen eigenaar van huis Sevenaer en was daarom die tijd ook op zoek naar een trekker waarmee hij zijn landerijen kon bewerken. Hij reisde af naar Den Haag naar het rijksbureau voor metalen waar trekkers te koop zouden zijn.