Informatieborden geplaatst bij historische panden in Zevenaar

Historische informatie voor iedereen zichtbaar.

Een negental rijksmonumenten behorende tot ons Landgoed, gelegen en direct zichtbaar aan de Wittenburgstraat en Markt, zijn voorzien van borden met korte, historische informatie.

QR-code

Nu kan iedereen zich op de hoogte stellen van de geschiedenis van dit culturele en historische stukje Zevenaar, waarvan enkele monumenten al dateren van eind 14e – begin 15e eeuw. Alle borden zijn voorzien van een QR-code, die per monument voor meer informatie doorverwijzen naar een speciale pagina op deze website van het landgoed.

Plaatsing eerste bordje

Op 4 oktober bevestigde Burgemeester Luciën van Riswijk het bordje aan de Koestal, die dateert uit begin 17e eeuw, en wethouder Aad van Orden scande als eerste de QRcode. Dit onder toeziend oog van de andere collegeleden en bestuursleden van onze Stichting. De plaatsing van de borden aan de monumenten is een initiatief van ons landgoed.

Met dank aan

De borden op de monumenten worden mogelijk gemaakt door een donatie van de landelijke vereniging Vrienden van Particulier Historische Buitenplaatsen.

Gerelateerde berichten

Huis Sevenaer winter

LandGoed Info – nov ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tuinderij Landgoed Huis Sevenaer

LandGoed Info – aug ’23

Er staat weer veel te gebeuren op het landgoed dit jaar. Met deze LandGoed Info houden we u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Mc cormick W9

De zware trekker van de jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer

In 1947 werd de Jonkheer van Nispen eigenaar van huis Sevenaer en was daarom die tijd ook op zoek naar een trekker waarmee hij zijn landerijen kon bewerken. Hij reisde af naar Den Haag naar het rijksbureau voor metalen waar trekkers te koop zouden zijn.