Deze week in onze pakketten - week 44

Op de moestuin is onlangs heel veel knoflook gepoot. In de vroege zomer volgend jaar zullen wij weer heerlijk veel bollen knoflook oogsten. In het pakket vind je deze week als extraatje een bol knoflook die we dit jaar geoogst hebben.

In de pakketten zit deze week (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Klein groentepakket (2 personen):
  knolselderij, paarse koolrabi, chioggia bieten, rode kool en prei
 • Middel groentepakket (3 personen):
  knolselderij, paarse koolrabi, chioggia bieten, rode kool, prei en aardappelen
 • Groot groentepakket (4 personen):
  knolselderij, paarse koolrabi, chioggia bieten, rode kool, prei en aardappelen
 • Fruittas middel:
  appels, peren en kaki
 • Fruittas groot:
  appels, peren en kaki

De bieten van deze week hebben een prachtige binnenkant: rood met witte cirkels. Naast dat ze heerlijk zijn, zijn ze ook een lust voor het oog. Je kunt ze flinterdun snijden met een mandoline en rauw in een salade verwerken. Bieten kun je natuurlijk ook koken of roosteren in de oven.

Een smakelijke combinatie kun je maken met de biet, knolselderij en koolrabi uit het groentepakket. Door deze in stukken te snijden, flink te besprenkelen met olie en vervolgens zo’n 30 minuten op 200 graden in de oven te bakken. Je kunt er ook hele tenen knoflook of een bosje rozemarijn of tijm aan toevoegen.

Groenten roosteren in de oven is overigens perfect te doen met allerhande wintergroenten, zoals wortelen, pastinaak, zoete aardappel.

Een opmerkelijk recept dat wij bij Huis Sevenaer onlangs hebben uitgeprobeerd, dat goed in de smaak viel, is cordon bleu van knolselderij.

Je schilt de buitenste schil van de knolselderij en snijdt ‘m vervolgens in plakken. Deze kook je enkele minuten in gezouten water. Vervolgens leg je een plakje kaas en een plakje ham tussen twee knolselderplakken. Dip het geheel in een bakje met geklutst ei en vervolgens in een bakje met paneermeel. Gebruik eventueel satéprikkers om het geheel bij elkaar te houden. Bak enkele minuten in de pan op gemiddeld vuur en serveer met bijvoorbeeld aardappelen en rode kool.