Op het Landgoed beginnen we er al bijna over te dromen: aardappelen. We zijn veel aardappelen aan het sorteren zodat ze mooi richting onze klanten gaan. Daarnaast zijn er de afgelopen tijd heel erg veel appels geplukt in onze boomgaarden. Deze appels worden voor een deel verkocht en van het andere deel wordt sap geperst. Op de moestuin zijn we aan het nadenken over klussen die we straks in het koude seizoen kunnen gaan uitvoeren.
Is onze moestuin nog onbekend terrein voor u? Of bent u benieuwd hoe alles er in dit seizoen bij ligt? Op zondag 16 oktober hebben wij de laatste open dag van het jaar. Alle activiteiten staan in het teken van duurzame en gezonde voedselproductie. Proeven, ruiken, kijken én ervan genieten. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur op moestuin Deelhoven. Tip: bij onze groentekraam is ook onze eigen appelcider te koop.
Deze week zit er in het pakket (onder voorbehoud van wijzigingen):
Tip van de week
Weet u even niet wat u deze week met de pompoen aan moet? Wat enorm lekker is, is pompoenpuree. Erg simpel te maken. Je haalt de pitten uit de pompoen en snijdt de pompoen (met schil) in een aantal parten. Leg ze op een bakblik, sprenkel er wat olie over en laat ze op 180 graden een half uurtje bakken. Laat ze vervolgens even afkoelen en pureer met een staafmixer. Je kunt je er specerijen naar keuze aan toevoegen. Je kunt de puree direct gebruiken of invriezen voor later gebruik.
De pompoenpuree eet je op een broodje of bij een avondmaaltijd. Je kunt het verwerken in een pompoencake (zoet of hartig), of verwerk het als laagje in een lasagne.
Recept van de week
Voor wie een beetje boerenkool overhoudt: deze week een recept voor boerenkoolcrackers uit het boek Kooltje. Knalgroen worden ze, en smakelijk!
Voor 10 crackers
Benodigdheden:
Ingrediënten:
Zo maak je het:
Deel deze pagina op social media
Wittenburgstraat 11
6901 AN Zevenaar
moc.reanevessiuh@ofni
Als u hier uw gegevens invult, houden we u een aantal keer per jaar op de hoogte middels onze LandGoed info.