Deze week in onze pakketten - week 40

Het is nu echt herfst; kijk maar naar de inhoud van het pakket van deze week. Heerlijke kolen en andere herfst/wintergroenten. De boerenkool is een mooie primeur; u krijgt een flinke tas vol met boerenkoolbladeren. Veel mensen rissen het blad van de dikke nerf in het midden, en dat is prima, maar de nerf is ook eetbaar. Of te bewaren bij een zakje met groenterestjes in de vriezer, waar je later een groentebouillon van maakt.

Samen met de kruimige aardappelen die in het pakket zitten, moét je er bijna wel boerenkoolstamppot van maken. Maar ook bij boerenkool zijn er oneindig veel recepten te vinden. Denk aan boerenkoolsoep, een ovenschotel of rauw in een salade of door een smoothie.

En de veldsla, die blijft nog wel een tijdje doorgroeien. Geniet er maar extra van, want het is de laatste slasoort die in het pakket zit. Zodra volgend jaar warmere tijden aanbreken, zal er weer sla geteeld worden. Veldsla is overigens erg smakelijk samen in een salade met geroosterde pompoen, wat zaden en pitten, dressing en een kaas naar keuze. Dat wordt heerlijk genieten!

In het pakket zit deze week (onder voorbehoud van wijzigingen:

 • Klein groentepakket (2 personen):
  veldsla, pompoen, aardappelen, boerenkool, savooiekool
 • Middel groentepakket (3 personen):
  veldsla, pompoen, aardappelen, boerenkool, savooiekool en rammenas
 • Groot groentepakket (4 personen):
  veldsla, pompoen, aardappelen, boerenkool, savooiekool en rammenasie
 • Fruittas middel:
  appels, peren, sinaasappels
 • Fruittas groot:
  appels, peren, sinaasappels