Deze week in onze pakketten - week 37

Eindelijk regen! Hoe blij wij ook zijn met ons drip-irrigatiesysteem, het is zoveel beter als er regen uit de lucht valt die onze planten van water voorzien.

In het 3-persoonspakket zit deze week de eerste veldsla. Helaas is er nog niet voldoende om ook de 2-persoonspakketten te voorzien van deze heerlijke sla. Wel zit in beide soort pakketten kropsla in uw pakket. Geniet er nog maar extra van, want voor je het weet is het herfst en is het gedaan met de kropsla. Ook zijn de eerste pompoenen er weer; die zijn symbolisch een mooie overgang van zomer naar herfst.

Onder voorbehoud van wijzigingen zit er in het pakket:

 • Klein groentepakket (2 personen):
  pompoen, aardappelen (ras Levante, vrij vastkokend), sla, andijvie en sperziebonen
 • Middel groentepakket (3 personen):
  pompoen, aardappelen (ras Levante, vrij vastkokend), sla, andijvie, sperziebonen en veldsla
 • Groot groentepakket (4 personen):
  pompoen, aardappelen (ras Levante, vrij vastkokend), sla, andijvie, sperziebonen en veldsla
 • Fruittas middel:
  meloen, nectarine, peren
 • Fruittas groot:
  meloen, nectarine, peren, mango

Onze tip voor deze week

De eerste pompoenen van het jaar! Een ontzettend veelzijdige vrucht, die in allerlei soorten en maten komt. Deze week vindt u een oranje pompoen in het pakket.

Gebruik ‘m om een heerlijk soepje te maken. Troostvoedsel als u na een regenbui kletsnat thuis komt. Ook lekker om als lunch te nuttigen. Het internet en kookboeken staan bomvol met ideeën en recepten.

Een echte winnaar is de pompoensoep waarbij je stukjes pompoen met een scheutje olie lichtbruin laat worden. Voeg er vóórdat het sterk verkleurt 2 appels in stukjes aan toe.

Snijd intussen ui, knoflook en gember in kleine stukjes en fruit deze in een soeppan. Voeg vervolgens de pompoen en appel toe, voeg er 1-2 theelepels kaneel en 1 theelepel gemalen komijnzaad aan toe.

Voeg er bouillon aan toe en laat het even koken. Zet de staafmixer erin om er een smeuïge massa van te maken. Maak af met peper en eventueel zout.

Serveer met een stokbroodje met smeersels. Een kop soep is nog lekkerder wanneer je er wat zachte geitenkaas, een schepje hüttenkäse of crème fraîche aan toevoegt. Maak het tenslotte af met wat basilicum en/of peterselie.