Deze week in onze pakketten - week 29

We zitten in een warme, droge periode en daarom zijn wij extra blij met het druppel-irrigatiesysteem dat wij dit jaar hebben aangelegd. Dit systeem brengt het grondwater van 7 meter diepte direct bij de plant, met minimale verdamping. Wij zijn blij met de resultaten en kunnen een mooie oogst verzamelen. We blijven intussen uiteraard ook druk met maaien, wieden en zaaien, en zijn blij met de oogst die we met u kunnen delen.

Onder voorbehoud van wijzigingen zit er deze week in het pakket:

 • Klein groentepakket (2 personen):
  vroege aardappelen, prei, tuinbonen, bosui, komkommer/augurk
 • Middel groentepakket (3 personen):
  vroege aardappelen, prei, tuinbonen, bosui, komkommer/augurk en sla
 • Groot groentepakket (4 personen):
  vroege aardappelen, prei, tuinbonen, bosui, komkommer/augurk en sla
 • Fruittas middel:
  seizoensvruchtenmix
 • Fruittas groot:
  seizoensvruchtenmix

Onze tips voor deze week:

Vroege aardappelen

Er bestaan vroege aardappelen en late aardappelen; de ene soort wordt eerder in het jaar geoogst dan de andere soort. Hoe nieuwer de aardappel, hoe dunner de schil. In de schil zitten veel vezels. Het is dus aan te raden om ‘m niet te schillen en mooi in de schil te koken, juist bij nieuwe aardappelen smaakt dit heerlijk. Deze vroege aardappel is een vrij vastkokend soort, die goed geschikt is om te koken, te bakken, patat van te maken, of te verwerken in een ovenschotel of salade.

Prei

U heeft de afgelopen weken meerdere keren prei in het groentepakket gehad; we hebben er veel van te oogsten. Je kunt er natuurlijk alle kanten mee op, en we geven graag een tip mee uit het kookboek Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall.