Deze week in onze pakketten - week 27

Voor de moestuin is het weer van de afgelopen tijd aangenaam. De regenbuien die zich afwisselen met flink wat zonneschijn zorgt voor groei en een mooie oogst. Onlangs is de eerste knoflook geoogst en gevlecht om gedroogd te worden. We balanceren tussen het wieden, oogsten en zaaien van de late zomergroenten. Er is genoeg te doen! Op de grote Tuinderij zijn de eerste nieuwe aardappelen gerooid en is onder andere prei gepoot.

Onder voorbehoud van wijzigingen zit er deze week in het pakket:

 • Klein groentepakket (2 personen):
  bosbiet, tomaten, prei, tuinbonen en courgette
 • Middel groentepakket (3 personen):
  bosbiet, tomaten, prei, tuinbonen, courgette en snijbiet
 • Groot groentepakket (4 personen):
  bosbiet, tomaten, prei, tuinbonen, courgette en snijbiet
 • Fruittas middel:
  seizoensvruchtenmix (bijv. kruisbes, zwarte bes of aardbei), Galia meloen en mango
 • Fruittas groot:
  seizoensvruchtenmix (bijv. kruisbes, zwarte bes of aardbei), Galia meloen en mango

Onze tips voor deze week:

Courgette

Met de zomerse temperaturen is het natuurlijk heerlijk om tussendoor wat fruit te snacken. Wat natuurlijk helemaal smakelijk is, is een goede fruitsalade. Puur, of met een paar blaadjes munt erdoor, of wat rabarbersiroop of bij een bolletje ijs. Voor langere houdbaarheid en bruining van vruchten tegen te gaan, is het aan te raden om een beetje citroensap over de fruitsalade te sprenkelen. Je kunt ook wat vruchtjes in een ijsblokjesvorm doen, er wat water (of andere vloeistof) aan toevoegen, en ze op een later moment verkoelend toevoegen aan een glas water of cocktail. Een mooi gezicht!

Bosbietsalade

Eén verrukkelijke tip voor deze week: een verfrissende salade, die eenvoudig te maken is. Nodig (naar believen): bieten + loof, geitenkaas of fêta, gemengde zadenmix, pesto, (olijf)olie, peper.

Schil de bieten en snijd ze in dunne sliertjes (met mes of mandoline). Voeg er de geitenkaas of fêta, de pesto, het bietenloof en een gemengde zadenmix aan toe. Eventueel nog een drupje olie toevoegen en afmaken met peper. Klaar in 10 minuten en heerlijk genieten. Optioneel kun je bijvoorbeeld pasta, parelcouscous of aardappel toevoegen, of er een stokbrood bij serveren.