We zijn op de moestuin druk met zaaien en uitplanten, wieden en schoffelen. Onze bonenplanten zullen groeien langs een mooi bouwwerk van bamboestokken. De bessen worden steeds rijper en het is geen straf om tussendoor een steekproef te doen op rijpheid. Onze tomaten groeien alsof hun leven ervan afhangt. Onze paarse spitskolen zijn ook als kool gegroeid en zitten dus deze week in het pakket, evenals de volgende groenten en fruit (onder voorbehoud van wijzigingen):
Onze tips voor deze week:
Het is weer courgette-tijd! Een veelzijdige zomergroente, die in allerlei kleuren en vormen kan komen. Je kunt er een klassieke courgettesoep van maken, ze verwerken in een quiche, courgettes vullen met bonen of gehakt en in de oven gratineren, of ze in lange linten snijden en als vervanging van lasagnebladen gebruiken. Voor wie weer eens wat anders wil doen, kan het volgende recept gebruiken.
Uit het ‘Kookboek van het gelukkige buitenleven’:
Ingrediënten:
Bereiding:
Doe de geraspte courgettes in een schone doek en strooi er een theelepel zout overheen. Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit. Meng de courgetterasp door het geklutste ei en voeg de ui, peterselie, tijm, geraspte kaas, knoflook, nootmuskaat, peper en evt. zout naar smaak toe. Meng dit alles goed door elkaar. Roer tenslotte de bloem erdoor.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep hierin met een lepel kleine bergjes. Houd daarbij genoeg tussenruimte. Bak de koekjes enkele minuten op een laag of gemiddeld vuur aan beide zijden bruin, en herhaal dit tot het beslag op is. Serveer ze op een schaal en bestrooi met verse gehakte peterselie.
Deel deze pagina op social media
Wittenburgstraat 11
6901 AN Zevenaar
moc.reanevessiuh@ofni
Als u hier uw gegevens invult, houden we u een aantal keer per jaar op de hoogte middels onze LandGoed info.