Deze week in onze pakketten - week 25

Er staan ineens veel bloemen in bloei op de moestuin, dat is een prachtig gezicht. Onder andere de goudsbloem, de klaproos en het komkommerkruid staan er mooi bij. Iedere plant heeft uiteindelijk het doel om zich voort te planten; als je bijvoorbeeld sla of paksoi maar lang genoeg laat staan, komen er uiteindelijk bloemen in. Die vormen uiteindelijk zaad, dat je kunt verzamelen om het volgende jaar weer te zaaien. Onze bessen beginnen al aardig te verkleuren, maar het duurt nog wel even voordat ze plukrijp zijn. Dat is voor ons tussendoor ook een kwestie van proeven, af en toe zijn ze nog flink zuur, dat is dus nog even afwachten. De jonge prei is binnenkort te oogsten en aan onze grote hoeveelheid tuinboonplanten zijn al kleine tuinbonen te zien. Die zitten vast binnenkort in het pakket.

In de pakketten zit deze week (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Klein groentepakket (2 personen):
  rammenas, bieten, spitskool, bosui en salademix (bijv. krop sla, hertshoornweegbree, koriander, doorgeschoten spinazie, rucola, paksoiblad, blad van de Oost-Indische kers)
 • Middel groentepakket (3 personen):
  rammenas, bieten, spitskool, bosui, verse knoflook en salademix (bijv. krop sla, hertshoornweegbree, koriander, doorgeschoten spinazie, rucola, paksoiblad, blad van de Oost-Indische kers)
 • Groot groentepakket (4 personen):
  rammenas, bieten, spitskool, bosui, verse knoflook en salademix (bijv. krop sla, hertshoornweegbree, koriander, doorgeschoten spinazie, rucola, paksoiblad, blad van de Oost-Indische kers)
 • Fruittas middel:
  rabarber, appel, aardbei
 • Fruittas groot:
  rabarber, appel, aardbei

Onze tip voor deze week:

Salade

Deze week zit er een bijzondere salademix in het pakket. De hertshoornweegbree is iets dat u niet vaak zult tegenkomen en de bloemstengel geeft een heerlijk knapperige toevoeging. Heerlijk voor een maaltijdsalade ’s avonds buiten in de zon. U kunt er echt van alles aan toevoegen. Vers fruit, geitenkaas en balsamico. Geroosterd brood, bietjes en gegrilde bosui. Een gekookt of gebakken aardappeltje, een stukje vlees of een eitje. Ook qua dressing kunt u alle kanten op. U zou wat van de verse knoflook en koriander kunnen mengen met wat olie en peper. Bij salades is het de kans om te vervallen in wat je al kent (en wat snel gaat), maar geef je creativiteit een kans en kijk eens wat er nog in je koelkast en voorraadkast ligt. Zo kun je op de lekkerste combinaties uitkomen.