Alles groeit en bloeit en dat is prachtig om te zien. Het is heerlijk werken op de moestuin. Er wordt veel ‘ongewenst kruid’ verwijderd. Onze bramen zijn weer aangebonden, er ligt stro bij de aardbeien (ze heten in het Engels niet voor niets strawberries), en er hangen kleine appeltjes aan de bomen in onze boomgaarden. We kijken al uit naar de appelpluk later dit jaar – daar gaan we onder andere heerlijke appelsap en appelcider van maken. Onze tuinbonenplanten zijn flink groot geworden en er zijn inmiddels nog meer stokbonen gezaaid. Nog even afwachten en er liggen binnenkort heerlijke bonen op je bord. Deze week vind je in je pakket (onder voorbehoud van wijzigingen):
Onze tips voor deze week:
Een heerlijk friszoete verwennerij. Het is heerlijk om er een compote van te maken. Heel gemakkelijk: je snijdt de rabarber in stukjes en voegt ze samen met een laagje water, een kaneelstokje, een theelepel citroensap en 2 schepjes suiker (of meer naar smaak) in een pan. Na een minuut of acht is de rabarber in een compote veranderd. Doe de compote in een vergiet en laat uitlekken. De compote kun je heerlijk puur oplepelen, maar je kunt het ook toevoegen bij yoghurt of ijs. Ook op brood of beschuit smaakt het prima. Voor de zoetekauwen onder ons is het ook een idee om er een taart van te maken.
Een vrij onbekende groente, die verwant is aan de radijs. Het recept van twee weken geleden (zie het overzicht onderaan deze pagina) voor geroosterde radijsjes, kan bijvoorbeeld ook worden ingezet voor de rammenas. De rammenas is wat scherper van smaak dan de radijs.
Wat te doen met de paksoi van deze week? Wij sloegen de Groentebijbel van Mari Maris weer eens open en zagen het volgende lekkers staan:
Ingrediënten (voor 4 personen):
Bereiding:
1. Fruit de ui en knoflook in olijfolie. Voeg als de ui glazig is de paksoi, tomaat en oregano toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en maak op smaak met peper & zout. Schep het paksoimengsel in een lage ovenschaal, strooi er parmezaan over en gratineer onder de grill of in een oven van 200 graden Celsius, tot de korst goudbruin is.
Serveersuggestie: met ovenaardappeltjes of bij risotto
Deel deze pagina op social media
Wittenburgstraat 11
6901 AN Zevenaar
moc.reanevessiuh@ofni
Als u hier uw gegevens invult, houden we u een aantal keer per jaar op de hoogte middels onze LandGoed info.