Deze week in onze pakketten - week 19

Op onze moestuin wordt de laatste hand gelegd aan ons nieuwe bewateringssysteem. Er zijn buizen gelegd en de waterpomp is geïnstalleerd, waardoor ieder groentebed gemakkelijk voorzien kan worden van water, als dat nodig is. Er wordt gemaaid en gezaaid. Onze zaailingen in de kas worden regelmatig van water voorzien, zodat ze rond IJsheiligen (15 mei) de grond in kunnen. In de pakketten zit deze week:

 • Klein groentepakket (2 personen):
  broccoli, rode biet, venkel, rode kool en snijbiet
 • Middel groentepakket (3 personen):
  broccoli, rode biet, venkel, rode kool, snijbiet en waspeen
 • Groot groentepakket (4 personen):
  broccoli, rode biet, venkel, rode kool, snijbiet en waspeen
 • Fruittas middel:
  appel, mango en sinaasappel
 • Fruittas groot:
  appel, mango en sinaasappel

Onze tips voor deze week:

Sinaasappel

Deze week vind je de Salustiana in de fruittas. De Salustiana is een sappige sinaasappel die ook goed als perssinaasappel te gebruiken is. Leuk voor een uitgebreider ontbijtje in het weekend.

Broccoli

Deze week een anti-verspillingstip. Je kunt de stronk van de broccoli ook eten! Als je de broccoliroosjes kookt, kun je de stronk in stukjes mee laten koken. De stronk is minstens zo lekker als de roosjes en je krijgt dus meer waar voor je geld. Je kunt de broccoli (inclusief stronk) in ontzettend veel gerechten verwerken. Je kunt ze gestoomd en puur eten, je kunt er een (kaas)sausje bij doen, er een quiche van maken, of de broccoli in een wokgerecht of curry verwerken. Er zijn recepten te over om er een soep van te maken. Voor soep wordt meestal bouillon gebruikt en dat brengt ons op de volgende anti-verspillingstip.

Anti-verspillingstip

Je kunt restjes van verschillende groenten gebruiken om heel eenvoudig een groentebouillon te maken. Je kunt bijvoorbeeld na iedere maaltijd kijken of je bruikbare restjes hebt (bijv. geschilde wortel, broccolistronk, uienschillen) en deze in de vriezer in een zakje bewaren. Vrijwel alle groenterestjes zijn te gebruiken om een bouillon te creëren, ook hiervoor zijn genoeg recepten te vinden.