Skip to content

GEZOCHT: biologisch tuinder (m/v)

Ben jij die enthousiaste tuinder met een passie voor biologische groenten en fruit? Denk jij graag ‘out of the box’ met liefde en respect voor cultureel erfgoed? Dit is je kans!

Landgoed Huis Sevenaer was het eerste biologische boerenbedrijf in Nederland en tevens de laatste oorspronkelijke kasteelboerderij van ons land. Het bedrijf omvat akkerbouw, veeteelt, fruitteelt en tuinbouw.

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar een ondernemende tuinder die:

 • over voldoende kennis en ervaring beschikt om zelfstandig een biologische tuinderij te exploiteren;
 • beschikbaar is met ingang van het teeltseizoen 2020;
 • het als een uitdaging ziet om de (directe) afzet goed te organiseren en te verzorgen;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • bereid is om volgens de visie van het landgoed te werken;
 • mee wil werken aan een rendabele toekomst van de kasteelboerderij.
Wat heeft het landgoed te bieden?

Het landgoed heeft het volgende te bieden:

 • een unieke werkplek op de laatste kasteelboerderij in Nederland;
 • ruim twee hectare biologische tuinbouwgrond én een schitterende moestuin (uitbreiding van het areaal tuinbouwgrond en/of betrekken van de boomgaarden bij de tuinderij is in overleg mogelijk);
 • een uitermate geschikte locatie voor directe verkoop;
 • basismateriaal ten behoeve van het exploiteren van de tuinderij;
 • een basis salaris met een mogelijke resultaatafhankelijke toeslag (in nader overleg te bepalen).
Visie

Landgoed Huis Sevenaer is sinds 1785 in bezit van de familie Van Nispen. Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer kreeg in 1947 het landgoed in beheer en ontwikkelde een visie op de landbouw waarin landbouw en natuur zich in elkaars voordeel ontwikkelen (de geïntegreerde teeltmethode). Stichting Landgoed Huis Sevenaer zet zich sinds het overlijden van de jonkheer in 2012 in voor een zelfstandige rendabele toekomst van de kasteelboerderij, voortbouwend op het gedachtegoed van de jonkheer. Concreet voor de tuinderij omvat deze visie:

 • 100% biologische bedrijfsvoering (niet biologisch dynamisch);
 • zeer zorgvuldig bodembeheer (aangepaste mechanisatie, ruim bouwplan, teelt groenbemesters etc.);
 • voorkeur voor directe afzet van producenten in de omgeving.

Het landgoed is op dit moment druk bezig om de visie van de jonkheer nader te concretiseren, te actualiseren en denkt na over borging van kennis op het gebied van landbouw en natuur. De toekomstige tuinder kan hierbij (in teamverband) een waardevolle rol spelen.

De tuinderij

De tuinderij op het landgoed bestaat uit de deels ommuurde moestuin Deelhoven én een verderop gelegen perceel van circa twee hectare, uit te breiden naar circa 5 ha. De tuinderij is gelegen op lichte kleigrond en is al sinds 1965 (!) biologisch. De moestuin Deelhoven ligt tegen het centrum van Zevenaar aan en omvat circa 1.000 m2 bedden met groente, een kleine kas, diverse kruiden en (klein)fruit.

Afzet

De producten afkomstig uit de tuinderij worden onder meer afgezet aan restaurant Eet Lokaal. Restaurant Eet Lokaal is gevestigd op het landgoed en ligt op steenworp afstand van Deelhoven. Drie dagen in de week kunnen particulieren op Deelhoven groente en fruit kopen. Wij zoeken een tuinder die het als een uitdaging ziet om de (directe) afzet te vergroten én kwalitatief goede groente en fruit te leveren.

Organisatie

De tuinderij maakt onderdeel uit van het gemengd bedrijf op het landgoed. Wij zoeken een ondernemende tuinder die het als uitdaging ziet om binnen deze bedrijfsvoering een succesvolle tuinderij te exploiteren. We streven naar kennisopbouw en overdracht in samenwerking met partners, de omgeving en vrijwilligers.

Vrijwilligers

Op dit moment vindt de teelt en verkoop van groente en fruit in de moestuin grotendeels plaats met behulp van vrijwilligers. Inzet van vrijwilligers binnen de tuinderij kan in overleg plaatsvinden, de tuinder blijft echter zelf verantwoordelijk voor het geheel.

Interesse?

Meer informatie over het landgoed vindt u op deze website. Voor vragen kunt u contact opnemen met Erwin Grob groen@huissevenaer.nl  of 06-30969813. Uw sollicitatie kunt u toesturen aan Anja van Norel a.vannorel@huissevenaer.nl directeur van het landgoed.

Gerelateerde berichten

Tuinderij Huis Sevenaer

Koop Zevenaarse waar, dan helpen wij elkaar!

Groenten, lokaal geteeld met zorg voor de aarde, beter voor mens en milieu én verser dan vers. Neem de proef op de som. Bezoek op vrijdag of zaterdagochtend de groentekraam in de moestuin van Landgoed Huis Sevenaer en ontdek het verschil.

X