Skip to content

Unieke expositie kunstwerken

november, 2019

Dit is een terugkerende activiteit

23nov13:3016:00Unieke expositie kunstwerken geïnspireerd op Landgoed Huis Sevenaer

Details activiteit

Zaterdag 23 en zondag 24 november worden in het Liemers Museum bijzondere kunstwerken geëxposeerd. De expositie, georganiseerd door Landgoed Huis Sevenaer, betreft het slot weekend van het kunstevenement “Vreugdevolle inspiratie” en is gratis te bezoeken.

Het kunstevenement is één van de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van het 100e geboortejaar van wijlen Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer. De Jonkheer streed 65 jaar lang voor behoud van het landgoed als kasteelboerderij in het centrum van Zevenaar en ontwikkelde zijn visie op het komen tot balans tussen voedselproductie en natuur. Met het uitdragen van het verhaal van Huis Sevenaer kijken we vooruit; zowel de visie zelf als de toepassing in de praktijk dienen daarbij als inspiratiebron. Begrippen als duurzaamheid, ecologie en biologisch zijn nu zeer actueel; ze werden door hem al tientallen jaren toegepast. Landgoed Huis Sevenaer gaat de toekomst tegemoet, kwetsbaar, maar sterk waarvoor ze staat.

32 Kunstenaars doen mee aan het evenement en hebben een dag lang inspiratie opgedaan op het landgoed. Daarna kregen ze een maand de tijd om met de opgedane inspiratie een kunstwerk te vervaardigen. De makers presenteren tijdens de expositie met trots hun vervaardigde kunstwerken, die allemaal uniek zijn en zo een bijzondere verbinding met elkaar en met het landgoed hebben.

Openingstijden: zaterdag 23 november en zondag 24 november tussen 13.30 uur en 16.00 uur.
Adres: Kerkstraat 16 te Zevenaar (Liemers Museum).
De expositie is gratis te bezoeken.

 


Noot voor de pers: voor vragen over de expositie kunt u zich wenden tot de projectcoördinator Martien op ’t Hof via [email protected]

Foto: Joyce van Katwijk

Tijd

(Zaterdag) 13:30 - 16:00

Locatie

Liemers Museum

Kerkstraat 16

X